fbpx
+359 52 685 585
office@ola-bg.com
ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В INSTAGRAM
Search

Всичко, което трябва да знаете за пуешкото месо

Пуешкото месо, обикновено наричано “пуешко”, е мускулно и може да се класифицира като бяло или тъмно. Месото от пуешките гърди е бяло и съдържа по-малко мазнини, в сравнение с бутчетата, които са източници на ароматно, богато на витамини и минерали тъмно месо. Пуешкото месо е изключително богато на протеини. Само с една порция можете да си набавите половината от дневната препоръчителна доза.

Пуешкото набира все по-голяма популярност в ежедневната кухня благодарение на своите здравословни качества, неустоимия си аромат и възможността да се използва в различни стилове на готвене като печене на скара и пушене. 

Индустрията на пуешко месо еволюира от бизнес с един продукт, ориентиран към празниците в напълно интегрирана индустрия с разнообразна продуктова линия, която се конкурира с други протеинови продукти целогодишно. Американските производители на пуйки отглеждат повече от 242 милиона пуйки всяка година. Пуйките получават качествени ветеринарни грижи и се отглеждат в научно проектирани, температурно регулирани къщи, които осигуряват максимално пространство, постоянен достъп до храна и вода и защита от природни бедствия и хищници. 

Принос за здравето

Протеин 

Една порция пуешко осигурява 55% от дневната препоръчителна стойност на протеин. Протеинът е важен макронутриент за градивните елементи на тялото. Тялото използва протеини за изграждане и възстановяване на тъкани, заздравяване на кожата, производство на ензими и хормони и изграждане на мускули.

Селен 

Една порция пуешко осигурява 53% от дневната препоръчителна стойност на селен. Селенът е микроелемент, който помага за регулиране на възпалението. Той също така работи като антиоксидант за защита на клетките от увреждане.

Цинк 

Една порция пуешко осигурява 27% от дневната препоръчителна стойност на цинк. Цинкът е важен за здравата имунна система, енергийния метаболизъм и заразстването на рани.

Фосфор 

Една порция пуешко осигурява 20% от дневната препоръчителна стойност на фосфор. Фосфорът също е важен за формирането на костите, храносмилането, нервните импулси и правилната бъбречна функция.

Ниацин 

Една порция пуешко осигурява 18% от дневната препоръчителна стойност на ниацин. Ниацинът е важен за метаболитните процеси на пренос на енергия. Освен това помага за предпазване от неврологична дегенерация.

В OLA Taste of MED ви очакват няколко нови предложения с Пуешко месо: брюкселско зеле с пуешко месо, пуешки шиш, пуешко с прясно зеле и бекон и пуешко с лук и бекон.
Вземи на място от обект на OLA е гр.Варна и гр.Бургас или поръчай през нашите партньори: TAKEAWAY и GLOVO.