fbpx
+359 52 685 585
office@ola-bg.com
ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В INSTAGRAM
Search

Витаминозна пилешка супа с куркума за повишаване на имунитета

Има ли нещо по-приятно от една топла пилешка супа, когато ти е студено?

Ако и ти като нас си любител на супите и им се наслаждаваш през студените есенни и зимни вечери, от OLA ти предлагаме нашата витаминозна пилешка супа с куркума. На пръв поглед е класическа супа с пиле и зеленчуци, но всъщност добавената куркума ти осигурява още повече хранителни вещества, аромат и вкус.

Представена по този начин, тази супа се превръща в една изключително полезна суперхрана както за предотвратяване, така и за избавяне от настинки. Тъй като настъпи сезонът на грипа, вярваме, че и ти искаш да подсилиш имунитета си.

Все повече хора осъзнават, че храната е естествено лекарство – това, което приемаме в тялото си, има невероятен ефект върху това колко добре функционира то. Не пропускаме възможността да добавяме все повече полезни съставки в нашите ястия, които имат суперсили, когато става въпрос за укрепване на здравето. Затова решихме да включим в менюто на OLA Taste of Med свой вариант на тази супа с пиле и куркума за силен имунитет.

Защо избрахме да добавим куркума? Куркумата е естествено противовъзпалително и е снабдена с антиоксиданти, които помагат за елиминирането на свободните радикали в организма, като по този начин намалява риска от заболявания, забавя процеса на стареене и е благоприятна при борбата с рака. Освен това и повишава производството на протеин в мозъка, наречен мозъчен невротрофичен фактор (BDNF), който е полезен за предотвратяване на свързани с мозъка заболявания като Алцхаймер и депресия. Приема на куркума предпазва от сърдечни заболявания, като подобрява функцията на лигавицата на кръвоносните съдове.

Ето защо куркумата е сред ИСТИНСКИТЕ звезди сред подправките в кулинарията, благодарение на своите антиоксидантни и противовъзпалителни свойства. Смята се, че куркуминът, присъстващ в куркумата, задейства производството на жлъчка, което е един от основните компоненти на храносмилането. Експертите смятат, че куркуминът може да помогне да се забави появата на диабет тип 2 при хора с преддиабет. Освен това помага за умерени нива на инсулин и засилва ефекта на лекарствата, които се приемат при диабет.

Повишената секреция на жлъчен сок подпомага храносмилането, а това в комбинация с детоксикиращите свойства на подправката я прави суперхрана и за отслабване. Противовъзпалителните свойства на куркума също помагат за облекчаване на симптомите, свързани както с ревматоиден артрит, така и с остеоартрит. 

От всички народни средства срещу настинка и главоболие, обилната купа с пилешка супа и куркума определено е сред първенците. Толкова разпространена е вярата в лечебната сила на пилешката супа – известна още като „еврейски пеницилин“, че учените всъщност са я тествали в лаборатория, което подсилва твърденията на бабите ни.

А ти опита ли витаминозната пилешка супа с куркума на OLA Taste of Med?