Спаначена супа

Супа от един от най-здравословните зеленчуци

Спанакът има заслужена репутация на един от най-здравословните зеленчуци в света.

Нашето поредно здравословно пролетно предложение – супа от спанак, ще ви зареди с енергия и здраве. А ето и няколко от ползите от спанака.

Регулиране на теглото
Супата от спанак е с ниско съдържание на калории и не съдържа излишни  мазнини. Спанакът е идеален за загуба или регулиране на теглото, като ви набавя необходимите енергия и витамини.


Енергичност
Спанакът съдържа високо количества желязо, основен минерал, необходим за регулиране на  клетъчния растеж. Желязото също така  транспортира кислород до тъканите в цялото тяло. Недостигът на желязо може да доведе до умора, отслабен имунитет и лошо настроение. Спанакът ви предоставя необходимото желязо, без калории или мазнини. Желязото в супата от спанак е особено необходимо за децата.

Подобрена мозъчна активност
Спанакът подобрява функционирането на мозъка. Зелените листни зеленчуци, съдържат  полезни антиоксиданти като витамин Е. Вашият капацитет на запомняне се повишава. Спаначена супа с малко зехтин може да помогне за увеличаване на абсорбцията на витамин Е.


Противовъзпалително свойство
Спанакът има силно противовъзпалително свойство, като помага при астма, мигрена, главоболие, остеопороза и ревматоиден артрит. Противовъзпалителни вещества включват компонент от витамин А, известен като бета каротин, витамин К, магнезий, рибофлавин и витамин С.


Подобрява здравето на костите и косата
1 чаша сварен спанак, е еквивалента на шест чаши пресен, което ви осигурява повече от 10 пъти необходимото минимално количество витамин К. Витамин К помага за здравето на костите. В допълнение към витамин К, спанакът съдържа калций и магнезий.


по материали на http://www.livestrong.com

Още новини

-

С подкрепата на OLA!

2019-04-01 16:15:27

Отборът на Варна Сити получи златните си медали и шампионската титла в държавното първенство на България по футзал.

Прочети ощеХапни и спечели с OLA!

2018-12-18 17:16:52

Хапни и спечели с OLA - taste of Med и Coca-Cola!
Купи храна за над 10 лева, с включен продукт на Coca-Cola, изтегли си скреч карта и може да спечелиш една от много вкусни награди!

Прочети ощеПартньори