Супа от коприва

Пролетта отново е тук...

Пролетта отново е тук и заедно с положителните емоции, слънчеви лъчи и разцъфнали дръвчета, много от нас усещат и пролетната умора. Нашето предложение, за да я преборим е изключително вкусната и полезна супа от  коприва.


Въпреки лошата си репутацията сред  децата, копривата се използва за профилактика на редица заболявания. Проучванията показват, че има антиоксидантно, антимикробно, стягащо и аналгетично действие.

Копривата е много полезна за лечение на анемия, болезнени мускули и стави, като диуретик, помага и при артрит и подагра. Наблюдава се и забавяне и спиране на разпространението на ракови клетки на простатата.

При болки в ставите, копривата е много полезна и често се използва с цел намаляване употребата на стероидни противовъзпалителни средства – за разлика от тях, тя се усвоява по-лесно от организма и няма странични ефекти.

За многото пролетни алергии и хрема е отговорно производството на хистамин в организма. Противовъзпалителните качества на копривата влияят на редица ключови рецептори и ензими, като облекчават и предотвратяват алергични реакции.


Ето още някои от полезните действия на копривата

-          Намаляване на кървене свързани с възпаление на венците

-          Лечение на разстройства на бъбреците и пикочния тракт

-          Облекчава астма

-          Лечение на анемия

-          Стимулиране на растежа на косата

-          Регулира кръвната захар при пациенти с диабет

-          Подпомага лактацията


по материали на:https://draxe.com

Още новини

-

С подкрепата на OLA!

2019-04-01 16:15:27

Отборът на Варна Сити получи златните си медали и шампионската титла в държавното първенство на България по футзал.

Прочети ощеХапни и спечели с OLA!

2018-12-18 17:16:52

Хапни и спечели с OLA - taste of Med и Coca-Cola!
Купи храна за над 10 лева, с включен продукт на Coca-Cola, изтегли си скреч карта и може да спечелиш една от много вкусни награди!

Прочети ощеПартньори