7 лесни упражнения

Новата година дойде, вече мислим за пролетта и сега е и перфектното време да се замислим за фигурата си.

Всички знаем, че за стройна фигура от най-голямо значение е храната, която приемаме. Ние обаче знаем, че нашите клиенти се хранят здравословно. Ето защо сме ви подготвили малко упражнения - за да влезете във форма без да се налага да хвърляте много средства по фитнес екипировка и тренировки, сме ви подготвили тези упражнения. Само за 10 минути всеки ден, ще забележите видими резултати след 4 седмици.


 

Планк

Това е статично упражнение - без да се движите, докато го изпълнявате. Важно е да държите тялото си в правилна позиция и да не се движите. За целта вижте снимката. Необходимо е държите гърба си напълно изправен без да снижавате краката и дупето.

 

Лицеви опори

За да направите правилно лицевите опори, започнете с планк като първоначална позиция, и след това да се вдигне с ръцете си. Най-важното е да се запази гърба изправен, краката по права линия - това ще се напряга коремните ви мускули, както и ръцете. Следващата стъпка е да се върнете в изходно положение възможно най-бавно.


 

Бедра и долни крайници

 
 

Започнете упражнението, както е показано на снимката, подпрени на ръце и колене.  След това опънете  крак, опитвайки се да го задържите прав и да не позволявате да отиде настрани. Същевременно протегнете противоположната ръка. Повторете с другата страна.

 

Приклякания

При клякането основното е баланса. Краката на ширината на раменете и стойте плътно на стъпалата си. Клекнете бавно, сякаш сядате на много нисък въображаем стол. Коленете и краката трябва да образуват права линия. Дръжте гърба изправен. Върнете се в изходна позиция, колкото можете по-бавно.


 

Коремни мускули

Легнете по гръб и изпънете ръце на горе. СЛед това бавно вдигнете един крак, свит в коляното и докоснете ръката си както на снимката. Върнете се в изходна позиция и повторете с другия крак. Не забравяйте - лявата ръка докосва левия крак, дясната - десния.


 

Коремни и седалищни мускули

Застанете на ръце и крака, така че тялото ви да образува триъгълник над пода. Вдигнете един от краката си по-високо, колкото можете, както се вижда на първата снимка, а след това го спуснете бавно и се опитайте да докоснете върха на носа си с коляното. Върнете се в изходно положение и направете същото с другия крак.


 

Талия

Първоначалната позиция на краката е разположени широко един от друг и леко свити в коленете, гръб опрян в стената. След това, сплетете пръстите си или вземете една топка, както е показано на снимката, и бавно предвижете ръцете си от страна на страна, опитвайки се да докосне стената с тях и, най-важното е, дръжте тялото изправено. 

 

4 седмичен план

Седмица 1:

Правете следното за 6 последователни дни:

2 минути планк;

1 минута лицеви опори;

1 минута коремни и седалищни мускули;

1 минута коремни мускули;

1 минута коремни и седалищни мускули;

1 минута талия;

2 минути планк.

Правете по 10 секунди почивка между упражненията.


Седмица 2:

Редувайте тези поредици за 2-та седмица.

Сет 1:

3 минути планк;

3 минути коремни мускули;

3 коремни и седалищни мускули.

Правете 15 секунди почивка между упражненията.

Сет 2:

3 минути талия;

3 минути лицеви опори;

3 минути коремни и седалищмни мускули.

Правете 15 секунди почивка между упражненията.

Седмица 3: повторете графика от седмица 1

Седмица 4: повторете графика от седмица 2

Ако изпълнявате графика редовно, ще се сдобиете с видими резултати само за 4 седмици. Не забравяйте, диетата ви също е от огромно значение, хранете се здравословно!

снимки: popsugar

по материали на: brightside

Още новини

-

С подкрепата на OLA!

2019-04-01 16:15:27

Отборът на Варна Сити получи златните си медали и шампионската титла в държавното първенство на България по футзал.

Прочети ощеХапни и спечели с OLA!

2018-12-18 17:16:52

Хапни и спечели с OLA - taste of Med и Coca-Cola!
Купи храна за над 10 лева, с включен продукт на Coca-Cola, изтегли си скреч карта и може да спечелиш една от много вкусни награди!

Прочети ощеПартньори