Кога да ядем тези храни?

Повечето от нас знаят какво е полезно и какво не. А знаем ли кога да ядем полезните храни?

Ето кратко описание на най-подходящото време да си хапваме определени храни.

Банани
Хапвайте ги на обяд и ще повишите имунитета си, също са полезни и за кожата. Избягвайте ги вечер, защото могат да нарушат храносмилането ви.


Ябълки
Закуската е перфектното време да си вземете ябълка - помага за регулиране на кръвната захар и холестерола. Избягвайте ги вечер, защото са трудни за преработване от организма и повишават стомашната киселина.


Картофи
Картофите са подходящи за обяд, ще понижат холестерола ви и са богати на минерали. На вечеря, обаче, си хапнете нещо друго - картофите са богати на калории и може да се стигне до надвишено тегло ако прекалявате с тях често.

Мляко
Топла чаша мляко преди лягане действа успокояващо и ще помогне за здрав сън. Сутрин пък млякото не е най-добрия избор, освен ако работата ви не изисква повишена физическа активност.

Ядки
Ядките за обяд ще ви заредят с енергия и ще понижат кръвното ви налягане. Не ги употребявайте късно вечер, особено ако сте на диета.


Портокали
Може да ги ядете през цялото време между хранения те подпомагат храносмилането и са богати на витамини. Със сигурност не ги яжте на гладно сутрин - може да си причините неприятни усещания и дори гастрит.

Домати
Страхотни за обяд или дори закуска. Ще успокоят нервите и подобрят метаболизма ви. За вечеря ги заменете с друг зеленчук, тъй като предизвикват подуване на стомаха.

Ориз
Много добър избор за обяд, ще имате цял ден да изразходвате карбохидратите. Вечер го избягвайте, ако искате да запазите талията си в рамки.

Сушени плодове
Няма да сбъркате ако си хапвате от тях за закуска - ще ви гарантират енергитичен старт на деня. Не ги консумирайте вечер защото ще натежат на стомаха ви.


Надяваме се тази информация да ви е от полза и до нови срещи!

Още новини

-

С подкрепата на OLA!

2019-04-01 16:15:27

Отборът на Варна Сити получи златните си медали и шампионската титла в държавното първенство на България по футзал.

Прочети ощеХапни и спечели с OLA!

2018-12-18 17:16:52

Хапни и спечели с OLA - taste of Med и Coca-Cola!
Купи храна за над 10 лева, с включен продукт на Coca-Cola, изтегли си скреч карта и може да спечелиш една от много вкусни награди!

Прочети ощеПартньори