Здравословно хранене в офиса

Без значение дали ни харесва или не, болшинството от нас прекарват голяма част от времето си на работа. Често това се отразява неблагоприятно на диетата ни...

Кой не е прекалявал със сандвичи и сладко, като един лесен и сравнително евтин вариант? Ето няколко идеи за това как да извлечем максимума от работната обстановка за своето здраве.

1. Организирайте диетата си според работното си време, а не против - колкото и да е неприятно да гоните задачи и да ставате по едно и също време, все пак имате някакъв график и представа за времето. Използвайте го пълноценно. Планирайте обяда си от сутринта или дори в аванс, отделете си необходимото време, в което да се фокусирате само върху храната. По този начин ще избегнете преяждане от стрес и/или така познатото на всички ни хапване между основните хранения. 

2. Хранете се с приятели - но не каквито и да е, а такива, които се хранят здравословно. Няма по-добър мотиватор. Организирайте се с колеги и си поставете малки цели, които заедно да следвате - диета, повече салати, течности - може да редувате идеите всяка седмица. Забавно, полезно и ефективно.

3. Упражнявайте своето "Не, благодаря" - колкото и да е наивно или дори смешно, винаги имаме един колега, който ежедневно предлага бисквити, шоколади или отскачане до близкия фаст фууд. Откажете любезно.

4.Сложете си аларма за вода - дехидратацията не само е опасна за здравето, но и засилва чувството за глад. Сложете до себе си чаша или шише с вода и отпивайте всеки 30 минути.

5. Далече от очите, далече от...стомаха - да, тази поговорка важи и в този вид - не се измъчвайте излишно - подминавайте от далеч всякакви изкушения.

Това за сега! Приятна почивка и до нови срещи!

Още новини

-

С подкрепата на OLA!

2019-04-01 16:15:27

Отборът на Варна Сити получи златните си медали и шампионската титла в държавното първенство на България по футзал.

Прочети ощеХапни и спечели с OLA!

2018-12-18 17:16:52

Хапни и спечели с OLA - taste of Med и Coca-Cola!
Купи храна за над 10 лева, с включен продукт на Coca-Cola, изтегли си скреч карта и може да спечелиш една от много вкусни награди!

Прочети ощеПартньори