Храни подходящи за махмурлук

На всеки се случва да прекали с питиетата, особенно когато има добър повод! Не позволявайте на махмурлука да развали хубавото Ви настроение и на следващия ден, с тези няколко предложения.

Лимонада

Цитрусовите плодове са богати на антиоксиданти и стимулират чернодробните ензими. Това помага за бързо промиване на токсините от организма.

Яйца

Яйцата са богат източник на цистеин - аминокиселина, която помагат да се разградят остатъчните токсини от алкохола. Други източници на цистеин са соята, говеждото и пилешкото месо.

Гуакамоле

Може да звучи учудващо, но гуакамолето е перфектно за храносмилателната Ви система след употреба на алкохол. Авокадото в комбинация с кориандър и чубрица са незаменими за разстроен стомах. Освен това е и диетично, така че спокойно може да заситите глада си без угризения.

Спанак

Богат на фолиева киселина, сяра и витамин С - всички хранителни вещества, които помагат да се  преборите със симптомите на махмурлука.  Няма да е лошо да хапнете салата от спанак дори преди планираното излизане, за още по-добър резултат.

Пилешка супа

Нищо не казва "снощи беше див купон" като пилешката супа на мама, нали? Възстановява запасите от натрий и хидратира, освен това пилето е богато на цистеин, който дава на черния дроб така необходимия тласък.

Надяваме се да сме били от полза и до нови срещи!

Още новини

-

С подкрепата на OLA!

2019-04-01 16:15:27

Отборът на Варна Сити получи златните си медали и шампионската титла в държавното първенство на България по футзал.

Прочети ощеХапни и спечели с OLA!

2018-12-18 17:16:52

Хапни и спечели с OLA - taste of Med и Coca-Cola!
Купи храна за над 10 лева, с включен продукт на Coca-Cola, изтегли си скреч карта и може да спечелиш една от много вкусни награди!

Прочети ощеПартньори