Изкуството да се наслаждаваш на живота

Все по-голяма част от хората разбират, че правилното хранене е в основата на здравословния начин на живот, съчетан с оптимален двигателен режим и пълноценна почивка. За съжаление обаче ежедневието на съвременния човек е интензивно и натоварено...

Здравословното хранене не е еднократно решение , а начин на живот и превенция срещу редица хронични заболявания. Затова е важно да се храним разнообразно, умерено и винаги с прясно приготвена храна. Златното правило гласи, че трябва да консумираме пет порции плодове и зеленчуци на ден, които ще заредят организма ни с необходимите витамини и минерали.

Споделяйки тази философия, ние от Ola Taste of MED се грижим еждневно повече хора да се хранят здравословно и разнообразно. Ola Taste of MED са верига заведения предлагащи нов тип функционално хранене- пълноценно и здравословно. Успешно съчетаваме класическата Средиземноморска кухня с новите тенденции, ориентирани към повече натурални и супер храни. В основата на менюто на Ola са заложени принципите на Средиземноморската диета, която е идеален пример за балансирано и разнообразно хранене. Това включва:, зеленчуци, плодове, риба, месо, зърнени храни зехтин, ядки, бобови култури, подправки, вино и други. Друг важен момент, който сме съобразили е идеята за умереност на порциите, тъй като заседналият начин на живот на съвременното общество не предполага голяма нужда от енергия.

В менюто ни присъстват автентични средиземноморски рецепти като: Табули, Гуакамоле,Капрезе, Гаспачо, Пармиджано Миланезе, Паеля, Лазаня, Ризото, Паста, Калмари по гръцки, Телешко Риоха, Агнешко по испански, Арабска яхния, Гръцка мусака, Тирамису, Чийзкейк, крем Каталана и много други.

При подбора на ежедневните ни ястия сме заложили присъствието на основните групи храни, така, че клиентите ни винаги да получават разнобразие и същевременно в менюто им да присъстват достатъчно полезни мазнини, фибри, витамини, минерали, антиоксиданти и др. Разнообразие постигаме чрез повече свежи и съобразени със сезона храни, като карфиол, броколи, цвекло, спанак, коприва, тиква, бамя, праз, ряпа, ягоди, диня, пъпеш, праскови и други. Стараем се да задоволяваме и по нестандартните вкусове като например телешки език със сирена, бамя с доматен сос, паста с коприва, тиквена супа, кейк с моркови и тиквички и други.

През последните години наблюдаваме тенденция все повече хора да се интересуват от така наречените „живи“храни с висока концентрация на енергия, биологично чисти и „супер“ храни, за здраве и дълголетие. В тази връзка започнахме да разработваме поредица от домашни рецепти в тази насока, някои от които са сурови бонбони, Веган торта с моркови, Гранола бар, салата с био моркови и семена, крем с тапиока, салата със спанак и елда, ястия с киноа, булгур и други.

Наблюдаваме, че по - голямата част от нашите клиенти са с висока култура на хранене и това ни позволява да бъдем по - изобретателни и да се развиваме. Изключително сме щастливи, когато клиентите оценяват нашите усилия и бихме желали да им благодарим за доверието. Основната ни цел е да предадем идеологията на Средиземноморската кухня в това да се наслаждаваш на храната и живота!

Ola Taste of MED - вкусът на Средиземноморието, вкусът на разнообразието.

Разберете повече за Ola Taste of MED на:

www.ola-bg.com и на: www.facebook.com/OlaTasteofMED


Източник: http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5243539

Още новини

-

С подкрепата на OLA!

2019-04-01 16:15:27

Отборът на Варна Сити получи златните си медали и шампионската титла в държавното първенство на България по футзал.

Прочети ощеХапни и спечели с OLA!

2018-12-18 17:16:52

Хапни и спечели с OLA - taste of Med и Coca-Cola!
Купи храна за над 10 лева, с включен продукт на Coca-Cola, изтегли си скреч карта и може да спечелиш една от много вкусни награди!

Прочети ощеПартньори